Stort hus att hyra veckovis på Mallorca

Poolen med nattbelysning
Huset går att hyra veckovis och har gott om rum för två barnfamiljer fullt utrustat med pool, tre badrum och massor av utrymme.

Sol och bad är bara en del av allt som Mallorca erbjuder. Själva tycker vi att ett av de stora nöjena är att handla lokalt på marknaden eller i de välsorterade mataffärerna. Du kommer känna dig som en mästerkock i huset, vi lovar. Vi kommer ger dig gärna tips om du vill hyra, men inte lägga upp allt här eftersom det är egna favoriter från Mallorcas olika hörn. Under sommaren är det ofta väldigt varmt, därför är ett gammalt stenhus att föredra med egen trädgård och altaner som erbjuder både svalkande skugga, stekande sol, pool och skydd från insyn. På Mallorca hittar du god medelhavsmat och i öns huvudstad Palma de Mallorca finns såväl sevärdheter som shopping och ett riktigt bra uteliv.

Huset ligger i Felanitx på Mallorcas sydöstra del. Ungefär fyra mil från Palma de Mallorca. Du når hela ön inom ett par timmar med bil. Du bor nära fina stränder med Porto Colom som är vår personliga favorit, men som sagt vi guidar dig gärna vidare till både stränder och restauranger. Mallorca befolkades i början av 400-talet f kr och ingick liksom hela Medelhavet i Romarriket runt år noll. Ibland har Mallorca fått oförtjänt rykte på grund av turismen, som trots allt känns förvånansvärt avlägset på många delar av ön, istället erbjuds skön natur, stillhet och ett fantastiskt rikt utbud av lokal mat.
På Mallorca talar man gärna Katalan som är Kataloniens eget officiella språk, de äldre Mallorcanerna eller Mallorquierna talar gärna sin egen lokala variant Mallorquin. Det kan låta som släpig japanska, och är rätt häftigt i jämförelse med skolspanskan. I Felanitx är det marknad en gång i veckan där du kan handla grönsaker och kött direkt av bonden jämte krimskrams och annat kul.

Palma de Mallorca är värt en utflykt när man längtar efter stadspuls, annars är det många som vill se bergen både i väster, norr vid Arta. Alldeles nära Felanitx tronar klostret San Salvador högst upp på en bergstopp. Vi rekommenderar även ridning på närbelägna Son Minut. Att promenera bland Felanitx trånga gator och små barer, butiker och restauranger är också det en sann Mallorca-upplevelse.
Du hyr huset veckovis, vi kallar det för Persiljepalatset. Dels för den närmast fantastiska takhöjden, de höga valven och de eleganta planlösningarna från förrförra seklet, men också för att det ligger på Carrer Juavert, som lär betyda något i stil med Persiljegatan. Vi hoppas att du kommer trivas oavsett om du hyr en vecka eller flera veckor samtidigt, om du kommer med barn, med familjen eller med vänner

Hyr gärna huset tillsammans med en annan familj, det finns gott om rum. Dessutom kan du arrangera yoga-kurser, matlagningsresor med mera. Kontakta oss om du har funderingar på något speciellt, så kan vi diskutera det hela.

Vi uppdaterar löpande med saker du kan göra i kategorin, när du hyr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s