Tune in, turn on Deià. But you might not drop out.

Heldagsutflykt Deia och bergen

Heldagsutflykt Deia och bergen

En trevlig heldagsutflykt när du hyr huset är bergen på den västra delen av ön, förbered er på smala bergsvägar. Gör gärna Deià till målet för dagen. Byn är som det mesta på Mallorca urgammal, men blev känd under 60- och 70-talen som hippiebyn no 1. på Mallis. Här slog sig konstnärer och bohemer sig ner i de gamla husen. Mest känd för oss är Matti Klarwein vars runda målningar stämmer väl med tidsandan. Han gjorde även omslagen till flera av Led Zepperlins skivor. Idag ligger Richard Bransons horel La Recidencia här och byn präglas i hög utsträckning av turismen. Into desto mindre, besök baren i mitten av byn. Och framför allt spendera några timmar på den lilla men fina stranden. Där ligger också två trevliga serveringar för en perfekt Calamares a la Plancha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s